Skötselanvisningar

För att Ert smycke skall hålla sig helt och fint kräver det både omvårdnad och aktsamhet. Vi har här samlat det vi tycker är viktigt att tänka på för att Ni skall vara nöjd med Ert smycke under lång tid framöver.

Guld är ett relativt mjukt material vilket gör det känsligt för slagmärken och repor. Ett dyrt smycke är inte mindre känsligt än ett billigare.

Diamanter kan bara repas av andra diamanter men de är också spröda och därför känsliga för slag. Även ett mindre slag från ett hårt vasst föremål kan få diamanten att spricka eller lossna från sin infattning.

Våra smycken är gjorda för att tåla daglig användning. De måste dock behandlas med varsamhet.

Ta av smycket vid hushållsarbete, trädgårdsarbete, styrketräning och liknande. Tunga lyft av t.ex. resväskor, kan missforma ringar och få stenar att lossna. Tänk på att inte kombinera Er ring med en annan ring som kan orsaka slitage.

Rengör Era smycken med ljummet vatten och diskmedel. Torka med en mjuk bomullstrasa. Undvik putsdukar som innehåller slipmedel då ytskiktet på Ert smycke kan slipas bort. Användningen av ultraljudstvätt bör utföras av fackman för att undvika att stenar lossnar.

Lämna gärna in Era smycken till oss eller behörig återförsäljare för översyn och upputsning. Smycket får tillbaka sin lyster samtidigt som dess livslängd ökar.

Om Ni följer dessa anvisningar kommer Ert smycke att vara till glädje både för Er och för kommande generationer.

0